MIKÄ ON PIKKULIIGA?

Miten pelataan ja kenen kanssa?

Pelimuotona Pienpesis!

Pienpesis on nimensä mukaan lapsille suunniteltu versio pesäpallosta. Pelaajia on joukkueessa vähemmän ja tämän takia jokainen pääsee osallistumaan peliin aktiivisemmin ja odottamista tulee vähemmän. Lisäksi rooleja ja tehtäviä vaihdetaan usein, jotta kaikki pääsevät kokeilemaan kaikkia paikkoja. 

Peli on tehty lapsia varten ja keskiössä on pelaaja. Valmentajien ja tuomareiden tehtävä on mahdollistaa, että peli kulkee sujuvasti eteenpäin ja tärkeintä on hauskanpito!

PIKKULIIGA 2020

*** Seuraamme hallituksen ohjeistusta kesän toiminnasta***

Pikkuliiga koostuu 5 turnauksesta, jotka pelataan elo- ja syyskuun aikana. Joukkue valitsee kolmesta kentästä itselleen sopivan ja osallistuu kotikentällä pelattaviin turnauksiin. Jokaisessa turnauksessa on 2-3 peliä ja tapahtumat ovat kestoltaan noin 2.5-3 tuntia. Turnauksissa on paikalla koulutetut ohjaajat ja tuomarit, jotka takaavat lapsille turvallisen ja hyvin sujuvan kokemuksen. Lisäksi kentällä on seurojen tarjoamana kypärä, räpylä ja mailoja, joten osallistuminen vaatii vain juomapullon ja liikuntavaatetuksen.

Keskiviikkoisin jokaisella kentällä järjestetään yhteiset harjoitukset, joissa opetellaan pesäpallon perustaitoja, sekä sääntöjä ja pelaamista. Harjoitusten kesto on 1.5 tuntia ja valmentajat vastaavat sujuvan kokemuksen ja paremmat valmiudet seuraavaan turnaukseen.

Pikkuliiga päättyy yhteiseen päätösturnaukseen, jossa pelataan muiden kenttien joukkueita vastaan. Jokaiselle pelaajalle jaetaan mitalit osallistumisesta ja joukkueille tsemppari palkinnot, jolla pelaajat saavat itse palkita parasta asennetta esittäneen pelaajan.

Osallistumismaksu

Joukkue tarvitsee pelatakseen vähintään viisi pelaajaa ja yläraja on seitsemän pelaajaa. Pienpesiksen tavoitteena on osallistaa jokainen pelaaja mukaan ja suorituksia jokaiselle pelaajalle tulee paljon. 

Osallistumismaksu on 60€ per pelaaja. Osallistumismaksulla hankitaan jokaiselle pelaajalle vakuutuksellinen pesispassi, joka takaa että lapsesi on vakuutettu meidän järjestämissä tapahtumissa. Lisäksi osallistumismaksu kattaa kerran viikossa yhteiset harjoitukset, osallistumisen turnauksiin sekä pesäpallovälineet yhteisissä tapahtumissa. Lainaksi saa kypärän, räpylän, palloja sekä mailan.